Belföld

Mégsem lesz VIP-kórház a Telkiből?

telki kórház (telki kórház, )
telki kórház (telki kórház, )

Cáfolják, hogy a magánklinikába kerülne át az állami vezetők ellátása. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára soha nem járt Telkiben.

Mint arról szerdán a Hír24 is beszámolt, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ bérelheti ki a Telki Kórház napokban eladott épületét az új tulajdonostól, így luxuskörülmények között láthatják el a jövőben az állami vezetőket és a politikusokat (138 minisztert, államtitkárt és miniszteri kabinetfőnököt).

A Népszava információi szerint a honvédelmi tárca kiemelt partnere, a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. azért vette meg a nemrég bezárt magánkórházat, hogy azt a minisztérium egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe. A lap névtelen forrásai szerint a napokban már terepszemlét is tartott a Pest megyei településen a Honvédkórház több vezetője: Borbíró Zoltán, valamint Zsiros Lajos orvos ezredes, a Honvédkórház orvos-igazgatója.

Borbíró Zoltán, a Honvédkórház felügyeletére kinevezett miniszteri biztos, védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár cáfolta, hogy Telkibe költöztetnék az állami vezetők VIP-ellátását. „Még csak Telki környékén se jártam soha” – reagált a Nol-nak Borbíró. Hozzátette: a KLH-Masters valóban szolgáltat a Honvédelmi Minisztériumnak, de a cég és a tárca kapcsolata 2004-ben kezdődött, azaz még az előző kormány szerződtette, és miután a szolgáltatásuk ellen nem volt kifogás, a kormányváltás után sem mondták fel a szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik