Belföld

Halálos altatás a mosonmagyaróvári kórházban?

Egy idős beteg hunyt el altatás közben, később egy fiatalabb ápolt is rosszul lett. Feljelentést tett a rendőrségen a Karolina Kórház főigazgató-főorvosa.

Korábban beszámoltunk arról, hogy 766 millió forint uniós támogatásból felújították a Karolina Kórházat Mosonmagyaróváron.

A Kisalföld értesülése szerint a múlt héten csütörtökön haláleset történt az egyik felújított műtőben: altatás után szívinfarktust kapott egy idős beteg, akinek már nem tudták megmenteni az életét.

A lap úgy tudja, hogy ezt követően egy fiatalabb beteg állapota is leromlott a műtét előtti altatás közben. A szakvélemény szerint az orvosi altatógáz okozhatta a problémát, mivel rosszul szerelték fel a berendezéseket.

Dr. Bertalan István, a kórház főigazgatója azt nyilatkozta, hogy rendőrségi vizsgálat folyik egy kórházi haláleset okán. Csak a vizsgálat lezárultával tudnak részletekkel is szolgálni – olvasható a kisalfold.hu hírportálon.

Feljelentést tett a főorvos

Czank Hajnalka százados, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az érdeklődésére szerdán azt közölte: foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújának vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

A teljes cikk itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik