Belföld

Gyurcsány: Tessék választani!

Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsány Ferenc (Gyurcsány Ferenc)

"A legrosszabb Mesterházy, a legrosszabb Bajnai is jobb, mint a legjobb Orbán."

„Magyarországnak ma botrányos kormánya és teszetosza ellenzéke van” – jelentette ki a politikus, aki szerint mindkettő felelős azért, hogy sokan vannak ma, akik jobb életet remélnek és érdemelnek.

Mint beszédében megjegyezte, nem akar kormányfő lenni. „Nekem könnyű, mert nem aspirálok miniszterelnök-jelöltnek. Annak kell lenni a demokratikus ellenzék vezetőjének, akinek a pártját legtöbben támogatják” – vélekedett.

Hódolat 2001-ből és 2013-ból – Fotók: Kovács Attila/MTI

(b: Kaveczky Imréné kezet csókol Orbán Viktornak Mezőkövesden, 2001-ben; j: Gyurcsány Ferenc, DK-elnök kézcsókja a városligeti dedikálásán, 2013. május 1-jén)

„A legrosszabb Mesterházy, a legrosszabb Bajnai is jobb, mint a legjobb Orbán. Egy demokrata ne legyen finnyás, ha az összefogásról van szó” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Mint a volt miniszterelnök hangsúlyozta, aki nem tudja elfogadni, hogy a demokratikus ellenzék sokszínű, az tudja meg, hogy Orbán Viktor hatalmát erősíti.

A kormány leváltásához nem egy-két párt paktumára, hanem széles demokratikus összefogásra van szükség, nem elég megállapodni az egyéni képviselőjelöltekről, közös demokratikus ellenzéki lista kell – mondta.

“Én rohadtul utálom a pávatáncot. Akkor is utálom, hogyha ezt a kormány járja, akkor is utálom, ha ezt az ellenzék járja” – jelentette ki a DK vezetője, aki szerint az ellenzékben szükség van Bokrosra, Kunczéra, Fodorra, a szociáldemokratákra, Schmuckra, a DK-ra, a Szemára, a szakszervezetekre és a civilek sokaságára.

Gyurcsány a velejéig romlott hatalomról

A szabad Magyarország ellenfelei nem Brüsszelben vannak, hanem a Lendvai utcában és a kormányban – folytatta. Akik szabad Magyarországot akarnak, azoknak szembe kell fordulniuk mindazzal, amit ma Orbán Viktor jelent – hangsúlyozta. A jelenlegi miniszterelnök ugyanis szembefordult a magyar történelem évszázados, haladó örökségével – tette hozzá.

A közélet botrányok sorozatából áll – folytatta Gyurcsány Ferenc. Emlékeztetett rá, hogy a Laborc-Portik-üggyel kapcsolatban a kormánypárti politikusok azt mondják, ők soha nem találkoznának bűnözőkkel. “Őszintén szólva nem tudom, hogy akkor hogyan tartanak frakcióülést” – közölte.

Oly áhítatosan tudnak beszélni a család szentségéről és hogy ezt nyomatékosítsák, “egy-két pofonnal megtoldják” – mondta a politikus, aki szerint a regnáló hatalom velejéig romlott és erkölcstelen. Mindig voltak romlott politikusok, de a most hatalmon lévők privatizálják a törvényhozást, és azért alakítják át az alkotmányos rendet, hogy ők, rokonaik és szomszédjaik gazdagodjanak.

Gyurcsány úgy látja, az ellenzéki pártoknak nincs okuk egyetérteni a határon túliak szavazati jogával. “Ne szavazzon, ne döntsön az, aki nem visel felelősséget döntéséért”. Szerinte nem kell bocsánatot kérni a 2004-es népszavazásért, 2006 őszéért. 2006-ban a rendőrség – ha nem is hiba nélkül – az alkotmányos rendet védte – jelentette ki. Voltak a rend őrei, voltak tudatos bajkeverők és a bajkeverésbe véletlenül vagy szándékosan belekeveredő békés emberek – mondta.
“Nem hátrálni, nem elnézést kérni, hanem beleállni” – összegezte Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik