Belföld

Hende 11 milliót fizet a honatya fiának

hende (hende)
hende (hende)

Ifjabb Herman István tavaly kilenc hónapra 5 millió forintot kapott, idén januárban pedig 6 millióért kötött vele megbízási szerződést a honvédelmi tárca, szakértői és szaktanácsadói feladatok ellátására. Édesapja, idősebb Herman István régóta politizál megyei szinten, 2010-ben került be a parlamentbe, korábban a Heves megyei közgyűlésnek is tagja volt.

A nyomdokaiba lépett fiú jelenleg a Heves megyei közgyűlés kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke és a Fidesz egri ügyvezető elnöke. A honvédelmi tárca a Blikknek azt válaszolta, hogy tudták, Herman István egy parlamenti képviselő fia, de a minisztérium személyzeti politikájában nem játszik szerepet az, hogy ki kinek a hozzátartozója. „Azért esett rá a választás, mert alkalmas és megbízható. Folyamatosan ellátja a feladatát, és politikai jellegű tanácsokat ad. A tárca jó munkát köszönhet neki” – tudatta a minisztérium sajtóosztálya.

Ifjabb Herman azt mondta a lapnak, előbb lett tanácsadó, mint közgyűlési alelnök, és minden héten több napot is a minisztériumban tölt. Nem érzi összeférhetetlennek a minisztériumi megbízást a megyei alelnöki tisztséggel, mert ő társadalmi megbízatású, ami azt jelenti, hogy a főállású alelnök mintegy félmilliós illetményének legfeljebb felét kaphatja.

A Blikk cikkének megjelenése előtt két nappal – egy fejtetőre állított parlamenti irományban – Hende Csaba honvédelmi miniszter csak annyit árult el a tárca szerződései iránt érdeklődő MSZP-s Juhász Ferencnek, hogy hol találhatja meg az általa kért dokumentumokat.


A nagyobb méretért kattintson a dokumentumra!

Az egykori honvédelmi miniszter a tárca irányítása, felügyelete alatt álló szervezetek, gazdasági társaságok által megkötött vállalkozási és megbízási szerződések pontos listáját kérte volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik