Belföld

Orbánnal kampányol az MSZP

Orban-Viktor(210x140)(1).jpg (orbán viktor)
Orban-Viktor(210x140)(1).jpg (orbán viktor)

A kormányfőt ábrázoló plakátokkal folytatják kampányukat a szocialisták.

Orbán Viktort ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónapja kezdett, „Magyarország ma” elnevezésű kampányát az MSZP. A sajtónak kedden bemutatott, narancssárga hátterű plakátokon a kormányfő képmása felett a „Fidesz: tönkretesszük az országot” felirat olvasható úgy, hogy a tönkretesszük szó felett a rendbe tesszük kifejezés látható áthúzva.

Winkfein Csaba elnökségi tag azt mondta: az elmúlt három év kormányzati kudarcaiért „főkolomposként” Orbán Viktor a felelős, ezzel szembesítik a miniszterelnököt. Az MSZP egy hónapja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokkal kezdte kampányát. Azóta a kormány megijedt a hallgatók tiltakozásától, Hoffmann Rózsát lefokozták, de az ellenzéki politikus szerint a közoktatásért felelős államtitkár még sokat tud ártani a 18 évnél fiatalabbaknak. Mivel az oktatási államtitkár Orbán Viktor akaratát hajtja végre, nem elégedhetnek meg az ő bírálatával. Winkfein Csaba szólt arról, hogy plakátkampányuk másik szereplője, Matolcsy György is távozhat a miniszteri székből, de tragikus lenne, ha ez azért történne, hogy jegybankelnök lehessen. A gazdasági minisztert okolta többek között a 2012 utolsó negyedévében tapasztalt 2,7 százalékos GDP-csökkenésért.

A szocialista politikus közölte: ezernél kevesebb MSZP-s óriásplakát látható jelenleg országszerte, a kampány 15-20 millió forintos költségét pedig nem közpénzből, hanem tagdíjakból és adományokból fizetik. Kitért arra is, hogy az MSZP folytatja az országjárást, mostani kampányuk zárásaként pedig Mesterházy Attila március 9-én ennek tapasztalatait összegzi majd évértékelőjében.

Fidesz: az óriásplakátok a baloldal kétségbeesését jelzik

A párt szóvivőjének közleménye szerint a baloldal bukott gazdaságpolitikáját, bukott politikusai hatalmi osztozkodását próbálja takargatni, de hiába, mert „Magyarország maga mögött hagyta a bankárkormányok korszakát”. A baloldal képtelen megújulni, a baloldalon csak a gyűlölet újul meg újra és újra. Az MSZP gyűlöletkampánya további mocskolódással és hazugságokkal folytatódik – tette hozzá Selmeczi Gabriella.

„Az országnak elege van a feszültségkeltésből, a hergelésből. Magyarország talpra akar állni és talpra is fog: nő a foglalkoztatás, csökken az államadósság, csökkennek a családok és vállalkozások terhei”. Az emberek elsöprő többsége úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon tette tönkre az országot, sodorta veszélybe az emberek mindennapi megélhetését, a hazai vállalkozások működését, árulta el Magyarország nemzeti érdekeit.

„Egy nyakig eladósodott ország, munkanélküliség, segélyen tengődő százezrek, kifosztott kasszák, elherdált nemzeti vagyon, eladósodott és megnyomorított magyar családok százezrei maradtak utánuk. A magyar emberek nem kérnek ebből a veszélyes gazdaságpolitikából és nem kérnek a gyűlöletkeltésből” – tette hozzá a Fidesz szóvivője.

Korábban a Fidesz az MSZP óriásplakátokon folytatott, országos „gyűlöletkeltő kampányának” leállítását követelte. A kormánypárt úgy vélte, az emberek nem kérnek a Ron Werber-i gyűlöletkampányból, nem kérnek a rombolásból, mert nyugalomra és biztonságra vágynak.

Ezer óriásplakátot helyezett el a Jobbik is

A radikális párt így tiltakozik a „kormányokon átívelő megszorítások” ellen. A párt szóvivője úgy fogalmazott: a parlamentbe kerülés óta sem idegen a párttól az utcai politizálás, több demonstrációt is tartottak, most ennek „a műfajnak az óriásplakátos verzióját” választották.

Az ellen tiltakoznak, hogy az MSZP után a Fidesz is megszorításokkal, „Matolcsy-csomagokkal” sújtja az embereket – jelentette ki. Hozzátette: fontos volt a Jobbiknak, hogy elkerüljék a multinacionális cégeket és „Simicska Lajos cégbirodalmát”, ezért kisebb magyar vállalatokkal szerződtek a plakátok kihelyezésére. A plakátok egy hónapig lesznek láthatók, a kampány összköltsége 12 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik