Belföld

Feljelent a Fidesz a „közpénztalicskázás” miatt

A VIII. kerületi önkormányzat feljelenti az MSZP szóvivőjét rágalmazás miatt. Török Zsolt közpénzeket érintő „mutyival" vádolta meg a kerület fideszes politikusait.

Török Zsolt csütörtöki közleményében azt írta, hogy „szépen halkan zajlik egy súlyos, erkölcsileg teljesen elfogadhatatlan, közpénztalicskázó ügy, illetve annak pere Kocsis Máté kerületében”, a „takarítógép-mutyi” minden jel szerint már évek óta az egyik legjövedelmezőbb – és legpiszkosabb – üzlet a Fidesz helyi pártkatonáinak.

Az MSZP-szóvivő szerint az ügy lényege, hogy az önkormányzat saját jól működő takarítógépeit eladja, kétszer annyiért bérbe vesz két másikat, egy szerződésben kiköti, hogy a gépek lejárati idején túl történő visszaszolgáltatása kötbérrel jár, majd a gépeket „elfelejti” visszaadni, és így az önkormányzat 38 millió forintot köteles fizetni egy Horoscoop nevű cégnek. Török szerint a VIII. kerület teljes kára az ügyben becslések szerint 80 millió forint.

A józsefvárosi önkormányzat kommunikációs irodája erre reagálva közölte, hogy Török Zsolt ellen rágalmazás miatt feljelentést tesznek. Rögzítették: Kocsis Máté polgármester soha nem írt alá Horoscoop nevű céggel semmiféle szerződést, a vállalkozás a 2011 óta végelszámolás alatt lévő Józsefváros Közbiztonságáért és Köztisztaságáért Nonprofit Kft.-vel állt szerződésben.

Hangsúlyozták, a Kocsis Máté által vezetett önkormányzat egy éve perben áll az említett céggel, és színlelt bérleti szerződésre, a szerződés jó erkölcsbe ütközése, illetve szerződésszegésre hivatkozva kéri a cég követeléseinek elutasítását a bíróságtól. „Józsefváros baloldali politikusait több tucat büntetőügy érinti jelen pillanatban is, míg a jobboldaliakat egy sem. A rágalmazások helyett számoljon el Török Zsolt pártja, az MSZP Józsefváros vagyonával!” – zárul a kerületi önkormányzat kommunikációs irodájának közleménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik