Belföld

Teljesen lekapcsolnák Hoffmannt az oktatásról

Hoffmann Rózsa (Hoffmann Rózsa)
Hoffmann Rózsa (Hoffmann Rózsa)

Az ellenzéki pártok üdvözlik, hogy Hoffmann Rózsa kezéből kiveszik a felsőoktatást. A szocialisták szerint azonban ez az oktatásügyön már nem segít. Az LMP abban bízik, hogy az államtitkár lefokozása nem áll meg ezen a ponton.

Hoffmann Rózsa ment is, meg maradt is: ment a felsőoktatásból és maradt a közoktatásban, de az oktatásügyön ez már nem sokat változtat – reagált az MSZP arra a keddi bejelentésre, hogy köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa, a felsőoktatásért pedig Klinghammer István felel majd államtitkárként.

A szocialisták szerint ez a döntés pontosan illusztrálja azt a bizonytalanságot, amit a kormány az oktatásügy egészében mutat. Az MSZP úgy véli, hogy az eddig is áttekinthetetlen kormányzati struktúra az oktatási államtitkárság megszüntetésével és kettéválasztásával tovább bonyolódik, ami nyilvánvalóan megnehezíti az érettségizők és felvételizők dolgát már a közeljövőben is – írják közleményükben.

Véleményük szerint ha egy kormány jól dolgozik, akkor a középiskolások, a felvételizők, az egyetemisták érdekeit nézi, és nem azt, hogy miképp tudja egyik székből a másikba menteni saját emberét, hogyan tudja még áttekinthetetlenebbé tenni a kormányzást.

Az LMP üdvözli „Hoffmann lekapcsolását”

Engedjék el Hoffmann Rózsa másik kezét is, lefokozása ne álljon meg! – írja közleményében a Lehet Más a Politika. Az LMP üdvözli, hogy az Orbán-kormány végre lekapcsolja Hoffmann Rózsát a felsőoktatásról. Ugyanakkor azt remélik, hogy a lefokozása nem áll meg itt, és minél hamarabb távozik közoktatási államtitkári posztjáról is. Államtitkári ámokfutása alatt elkövetett szakmai bűnei miatt már korábban is javasoltuk ezt – emlékeztetnek a közleményben.

Az LMP jó munkát kíván a helyére lépő felsőoktatásért felelős államtitkárnak, Klinghammer Istvánnak, de a napokban megtett nyilatkozatait tekintve úgy vélik, sajnos ő sem látja reálisan a felsőoktatás helyzetét. Az ellenzéki párt azt reméli, Klinghammer nem folytatja Hoffmann Rózsa útját, hanem reális döntéseket hoz, és a hallgatókkal is megtalálja a közös hangot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik