Belföld

Milliókat bukott a BKV

BKV(210x140)(1).jpg (bkv, havazás, hóhelyzet, )
BKV(210x140)(1).jpg (bkv, havazás, hóhelyzet, )

25-50 millió forint közötti bevételkiesést jelent a fővárosi tömegközlekedési társaságnak, ha egy napig ingyenesek a szolgáltatásai - írja a Napi Gazdaság.

Ez az összeg az el nem adott jegyeket, illetve a bliccelők bírságait jelenti, a meg nem vásárolt bérletek további 2-10 millió forint mínuszt okozhatnak a hétfői havazáskor elrendelt díjmentesség miatt – derül ki a cikkből.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arról tájékoztatta a lapot, hogy a kieső összeg mértéke nagyban függ az időjárástól, és attól, hogy hétköznapról vagy hétvégéről van-e szó. Ha a társaság hibájából merül fel az ingyenesség  – mint például sztrájk esetén -, akkor a bérletes utasokat is kompenzálni kell.

Komoly megtakarítást nem jelentett a hétfői havazás a cégnek, mivel az elakadt járművek utasterét akkor is fűteni kellett, ha nem tudtak továbbmenni – tájékoztatta a BKK a lapot.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy az ellenőrök több embert megbírságoltak a BKV járművein hétfőn, amikor elvileg ingyenes volt a tömegközlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik