Belföld

Akár 15 cm hó is eshet a Dunántúlon

Havazás (havazás)
Havazás (havazás)

A szerdai nap folyamán az ónos eső helyét már inkább a havazás veszi át. A meteorológiai szolgálat sűrű ködre, havazásra és hófúvásra egyaránt figyelmeztet. A hétvégén akár -15 fok is várható.

Szerdán a déli, délutáni óráktól a Dunántúl nyugati megyéiben (nagyobb valószínűséggel Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében) havazás várható, míg a Dunántúl déli megyéiben eső, havas eső valószínű. A Dunántúl északi megyéiben főként éjjel egyre gyakrabban fordulhat elő havazás. Az esti, éjszakai órákban a Dunántúl nyugati részén egyre intenzívebbé válik a havazás, a szerda éjféli órákig 5-15 centiméter hó valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára a tartós sűrű köd miatt az ország nyugati felében 8 megyére adott ki figyelmeztetést. Veszprém és Somogy megyére a várható ónos eső, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Utóbbi azt jelenti, hogy Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.

Szerdán egyébként a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Jön a lehűlés

Csütörtökön hidegebb levegő árasztja el térségünket, egyre többfelé ismét havazhat, megélénkül, főként a Dunántúlon hófúvások is kialakulhatnak – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Pénteken is többfelé várható havazás, több helyen napközben is fagyni fog. Szeles idő várható, így hófúvásokra is fel kell készülni.

Szombaton szárazabb, hidegebb időre van kilátás, hajnalban havas nyugati tájakon -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Vasárnaptól újra csapadékos napok következhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik