Belföld

Neo FM: Sssssss

Neo FM - Medveczky (medveczky mihály, ingyenes, )
Neo FM - Medveczky (medveczky mihály, ingyenes, )

Medveczky Mihály beszédével búcsúzott el péntek éjfélkor a Neo FM. Hallgassa meg a rádióadás utolsó pillanatait!

Szombat reggeltől már csak az interneten szól a Neo FM. Mint arról korábban beszámoltunk, Medveczky Mihály, a rádió tulajdonosa a péntek reggeli műsorban jelentette be, hogy éjfélkor elhallgat a már jó ideje bizonytalan sorsú, fizetési nehézségekkel küzdő Neo. Döntését azzal indokolta, hogy nem volt más lehetősége, mivel a rádió ellen indított csődvédelmi eljárás október 30-án eredménytelenül zárult le.

A Neo FM tehát november 9-én éjfélkor beszüntette adását. Medveczky így köszönt el a hallgatóktól:

A Neo adása mától csak interneten fogható, frekvenciáján jelenleg sistergés hallatszik. Medveczky azonban nem csügged, búcsújában azt mondta, a rádió „már nemcsak a határokat lépte túl, de minden nemzethez is szólni fog”.

Erről az optimizmusról korábban megkérdeztük Boros Lajost, aki azt mondta, irigyli Medveczky optimizmusát. „Miután anno nagylelkűen felajánlotta, hogy ingyen dolgozhatunk neki, ameddig csak szeretnénk, nem hiszem, hogy érdemes lenne bármiről is tárgyalnunk vele. Ezt a megbecsülendő ajánlatot egyébként a mai napig mérlegeljük. Az a baj, hogy valószínűleg egy másik közönség számára hiteles, és nem a számunkra. Ha még mindig ugyanoda jár szaunázni, ahol hős gladiátorként megtapsolták, amikor Bochkor Gáborral minket kirúgott, akkor nincs miről beszélni. Hacsak nem az elmaradt kifizetéseket szeretné pótolni, mert akkor az már mindenképpen tárgyalási pozíció lenne” – nyilatkozta a Hír24-nek a Bumeráng műsorvezetője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. A rádió akkori tulajdonosa mintegy 600 millió forint műsorszolgáltatási díjat és – a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott – bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt 150 milliós bankgaranciát. Később csődvédelmet kért, és 500 milliós váltót ajánlott fel tartozása fejében, ám ezt a hatóság nem fogadta el.


Medveczky nem csügged (Fotó:MTI)

A Neót nem sokkal később öt forintért – plusz az adósság átvállalásáért – megvásárolta a Dr. M-Media Kft. Medveczky az [origo] összeállítása szerint a „semmiből bukkant fel”, a Neo mára felmondott dogozói semmit nem tudnak róla. A lap azt írja, a Zalatnay Sarolta jogi képviselőjeként ismert ügyvéd nemcsak a hatóság felé fennálló tartozás rendezését ígérte meg, hanem az elmaradó fizetésekkel kapcsolatban is sokáig hitegette a stábot, de közben a szerkesztőségben nem volt már WC-papír, kiégtek a lámpák, és nem lehetett nyomtatni sem.

A rádió dolgozói nem sokkal később az elmaradt munkabérek, valamint az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt felmondtak. Medveczky ezután több ismert médiaszemélyiséget leigazolt rádióhoz, többek közt B. Tóth Lászlót és Marczali Lászlót.

A végső döfés a Fővárosi Ítélőtábla végzése volt, miszerint végrehajtható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon határozata, amelyben felmondta a Neo FM-et működtető FM 1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik