Belföld

Interneten szól tovább a Neo FM

neo fm (ingyenes, )
neo fm (ingyenes, )

Nem hallgat el végleg a Neo FM, a nemrég saját maga ellen csődeljárást kérő rádió az interneten lesz hallható a jövőben.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban beszámoltunk, Medveczky Mihály, a Neo FM tulajdonosa a péntek reggeli műsorban jelentette be, hogy éjfélkor elhallgat a már jó ideje bizonytalan sorsú, fizetési nehézségekkel küzdő rádió. Döntését azzal indokolta, hogy nem volt más lehetősége, mivel a rádió ellen indított csődvédelmi eljárás október 30-án eredménytelenül zárult le.

Hozzátette: mindehhez az is hozzájárult, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusban felmondta a frekvenciaszolgáltatási szerződést. És bár – a hatóság közlése szerint a csaknem egymilliárd forint tartozást felhalmozó – rádió a döntés ellen fellebbezett, a Fővárosi Ítélőtábla pár napja határozatában kimondta: a médiatanácsi határozatba foglalt következmény érvényesítése nem odázható el.

Bukják pénzüket a hitelezők

“Miért fizetnénk ki?” – ezt már az MTI-nek válaszolta Medveczky Mihály arra a kérdésre, hogyan kíván eleget tenni tartozásainak a rádió. Hozzátette: a csődvédelmi eljárásban még a tartozások 50 százalékának kifizetését, később ennél kevesebb összeget ajánlott fel a hitelezőknek, ám a felek ezt nem fogadták el. A csődvédelmi eljárás október 30-án egyezség nélkül lezárult, a tulajdonos pedig arra számít, hogy a bíróság hamarosan elrendeli a társaság felszámolását. “Ha ezt elrendelik, már nem is kell tárgyalniuk”, hanem majd a felszámoló útján tesznek még előnytelenebb ajánlatot – mondta.

Szerinte egy csődeljárásban nem fordul elő, hogy egy hitelező a teljes hiteléhez hozzájusson, aki ezt gondolja, az az üzleti életben járatlan.

Medveczky Mihály kifogásolta azt is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla úgy hozott végzést a hatóság szerződést bontó határozatának végrehajtásáról, hogy még nem zárult le a bírósági eljárás arról: jogszerű-e a hatóság döntése. Szerinte ez a jogi anomália ahhoz hasonlítható, mint, amikor „a halálra ítéltet még azelőtt kivégzik, mielőtt a halálbüntetését jogerősen eldöntötték volna.”

Közölte azt is: a rádiót július 1-jén ajánlották fel számára megvételre úgy, hogy az FM1 Zrt. könyvelésében milliárdos nagyságrendű vagyonelemek szerepeltek. A társaság azonban csak augusztus elején jutott a birtokába, ekkorra azonban gyakorlatilag semmilyen vagyona nem volt a cégnek, vagyis “a megvett és a birtokba kapott rádió között köszönőviszony sincs” – fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy ennek ellenére bízott a rádió talpra állításában.

Az egész világnak szólnak

A rádió jövőjéről szólva közölte: éjfél után internetes rádióként továbbra is adnak műsort, ám azt nem garantálja, hogy minden dolgozóját megtartja. A Velvetnek elmondta: a tervek szerint nemcsak a magyarokhoz szólnak majd, hanem a világ több országának szolgáltatnának műsort az éteren keresztül.

„A Neo megvásárlása óta hangoztatom: a Neo volt, van és lesz. Mindenkit várok a Neo új világába, hiszen a Neo már nemcsak a határokat lépte túl, de minden nemzethez is szólni fog. Gyertek, nézzetek és halljatok minket az egész világon, hiszen ez a mi világunk ” – búcsúzott a hallgatóktól még reggel Medveczky.

A bejelentést ide kattintva meghallgathatja!

Boros Lajos lapunktól értesült a bejelentésről. Azt mondja, egyáltalán nem lepte meg a dolog. Kérdésünkre, hogy Bochkor Gáborral csatlakoznak-e „a világ rádiós médiahálózatához”, röviden csak annyit felelt: irigyli Medveczky optimizmusát.

“Miután anno nagylelkűen felajánlotta, hogy ingyen dolgozhatunk neki, ameddig csak szeretnénk, nem hiszem, hogy érdemes lenne bármiről is tárgyalnunk vele. Ezt a megbecsülendő ajánlatot egyébként a mai napig mérlegeljük. Az a baj, hogy valószínűleg egy másik közönség számára hiteles, és nem a számunkra. Ha még mindig ugyanoda jár szaunázni, ahol hős gladiátorként megtapsolták, amikor Bochkor Gáborral minket kirúgott, akkor nincs miről beszélni. Hacsak nem az elmaradt kifizetéseket szeretné pótolni, mert akkor az már mindenképpen tárgyalási pozíció lenne” – nyilatkozta a Hír24-nek a Bumeráng műsorvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik