Belföld

Ismert tévés a Neo FM-nél

A Blikk szerint hírolvasó lett Marczali László.

Mint ismert a csaknem 900 millió forintos adósságot felhalmozó adó teljes stábja felmondott hétfőn, aznap éjjel a műsor is leállt. Azóta többen váltották egymást a hírolvasói székben, előbb Dávid Anna, majd Kovács Fruzsina mutatkozott be óránként a rádió frekvenciáin. Csütörtökön újabb hírolvasó hangja hallatszott az éterben, méghozzá az ismert televíziós, Marczali László olvasta be a negyedórás hírösszefoglalót.

A Blikk felkereste a hatoslottó-sorsolás házigazdáját, aki több mint egy évvel ezelőtt édesanyjától, Bay Évától vette át a stafétát, ő azonban csak annyit mondott, hogy nem beszélhet, mert sajnos nem hatalmazták fel arra, hogy nyilatkozzon. A rádió új tulajdonosa, dr. Medveczky Mihály sem válaszolt a lap megkeresésére.

A Hír24-nek korábban a tulajdonos azt mondta, hogy pénteken ismerteti terveit, ma azonban csak annyit közölt, hogy majd közleményt ad ki, ha bármi mondanivalója lesz a rádió jövőjéről.

Az NMHH Médiatanácsa június 20-án felmondta a komoly köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg, mivel a hatóság döntése előtt csődvédelmet kért a bíróságtól. Az eljárás tart, a bíróság felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását.

Amióta a Dr. M-Media Kft. megvette a Neo FM-et működtető FM1 Zrt.-t, egy forintot sem törlesztett a cég fennálló hatalmas, csaknem nyolcszázmillió forintos adósságából – írta a Magyar Nemzet. A rádiónak a médiaszolgáltatási díjat negyedévente kellene megfizetnie, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) félévnyi nem fizetés után mondta fel az adót működtető zrt.-vel a szerződést, de azóta újabb negyedéves elmaradás keletkezett – közölte a lappal Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik