Belföld

Izraeli–magyar: a kormány elítélte a szurkolókat

Elítéli a kormány a magyar–izraeli meccsen tanúsított szurkolói viselkedést. A közlemény szerint a rendőri intézkedésnek nem lett volna jogi alapja.

A kormány közleményben ítélte el az izraeli–magyar barátságos labdarúgó-mérkőzésen tanúsított szurkolói viselkedést. Mint ismeretes, a szurkolók egy csoportja az izraeli himnusz alatt hangosan zsidózott, tüntetőleg hátat fordított a pályának és iráni, valamint palesztin zászlókat lobogtatott.

A közlemény szerint „Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli az augusztus 15-i izraeli–magyar barátságos labdarúgó-mérkőzés méltó lebonyolítását megzavaró szurkolók viselkedését. A kormány az új Alaptörvényben garantált alkotmányos jogokat minden esetben a legmesszemenőbbekig védelmezi, ezért határozottan fellép minden faji, vallási, nemzetiségi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés ellen.” Arról, hogy miért nem történt rendőri intézkedés, a közlemény így fogalmaz: “a magyar kormány akkor is felemeli szavát, ha a szélsőséges megnyilvánulások közvetlenül nem sértenek törvényt, és ezért a hatóságok azonnali fellépésének nincs jogi alapja”.

A közlemény egy deklarációval zárul: “A kormány nyitottsággal és békével közelít a világ összes népéhez, és ezt a hozzáállást kéri minden magyar embertől”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik