Belföld

Kudarc a konzultáció, megbukott Orbán

Nemzeti konzultáció (Nemzeti konzultáció)
Nemzeti konzultáció (Nemzeti konzultáció)

Ezt állítja az MSZP. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktort a választók megbuktatták.

A szocialisták szóvivője közleményében emlékeztet rá, hogy a kormányfő nemsokára újabb levelet küld az állampolgároknak „a munkahelyvédelmi akciótervnek nevezett kormányzati lózungról. Ez ismét egy értelmetlen, populista lépés, ami csupán a narancspárt önmagasztaló kommunikációját szolgálja, valódi értelme, társadalmi haszna nincs. Orbán újabb – jogos – pofonba szalad bele – vélik.

Az MSZP szerint Orbán Viktor hiába költött 850 milliót személyes kampányára, az embereket cseppet sem érdekelte erőlködése, pontosan tudták, a kérdések álkérdések, a válaszok már régen eldőltek, a kormányzat erőszakos politikájába senkinek nem lehetett valódi beleszólása. “Szerencsére a több mint 8 millió választó 90 százalékát még az orbáni kommunikációs-gépezet sem tudta megvezetni, és egész egyszerűen szóba sem állnak vele.”

Török Zsolt ezért pártja nevében felszólítja Orbán Viktort, „ne költsön el újabb százmilliókat felesleges kampánylevelekre, a munkahelyvédelemről ugyanis nem beszélni kell, hanem tenni kell érte! A levelezésre költött pénzt inkább koncentrálja az általa vizionált egymillió új munkahely megteremtésére; bár ahogy jelenleg a munkaerőpiac a Matolcsy-féle ámokfutás miatt áll, ezt a jelentős összeget fordítsa az egyre csökkenő számú munkahely megtartására!”

Korábban az ellenzéki pártok élesen bírálták a nemzeti konzultációt. A kormányfő alig egy hónapja leváltotta tisztségéből Nyitrai Zsoltot, a kormányzati konzultációért felelős miniszterelnöki biztost, amit többen a legújabb akció kudarcának tudtak be. Hamarosan egyébként újabb levelet kapunk Orbán Viktortól, aki a munkahelyvédelmi akciótervről tájékoztatja az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik