SMR
Belföld

Porschéban utazik az SMR

A Porsche számára gyárt személyautó tükröket az SMR Automotive Mirror Technology Bt. - közölte az indiai tulajdonú, mosonmagyaróvári társaság vezérigazgatója.

Tibori Pál-Levente elmondta: tavaly novemberben keresték fel a Porsche illetékesei a gyárat, majd néhány héttel később jelezték, hogy az SMR-re cserélik le eddigi, németországi beszállítójukat. A tervezés idején Cajun néven futó, az idei frankfurti autóipari kiállításon Macan-ként bemutatatott modell tükrei készülhetnek a magyarországi gyárban. A fejlesztés központja az SMR győri laborja – hangsúlyozta.

Közlése szerint már tervezik a tükrök gyártósorát, amelynek összeszerelése azt követően kezdődhet meg, hogy a Porsche jóváhagyta a tükrök tervét.
“Az évi 150 ezer tükör 14 milliós éves termelésünk kis hányada, de segít elérni tervünket, hogy 2013-ra száz százalék közelébe emelkedjen tavaly ősszel felavatott mosonmagyaróvári üzemünk kihasználtsága” – jegyezte meg a vezérigazgató, megemlítve: bíznak abban, hogy további Porsche-típusok beszállítói szerződését is elnyerik a jövőben.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- , és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket. Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója.

A cégcsoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret. Az SMR mintegy hatezer munkatársat alkalmaz, negyedüket Magyarországon. Az itteni cég tavaly mintegy 200 millió eurós forgalmat ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik