Belföld

Késsel fenyegette mostoha nagyanyját Győrben

Győr-szigeti házában támadta meg 79 éves „mostoha” nagyanyját az a 25 éves hajléktalan, aki sajátos módon, késsel fenyegetve követelte nagyapai hagyatékát az idős asszonytól.

A gátlástalan rabló pénteken késő este kereste fel a nagyszülői házat, ahova az utcafronti ablak betörését követően jutott be. Az egyedül otthon tartózkodó asszonyt késsel fenyegette meg és azt a pénzt követelte tőle, melyet neki „öregapja hátrahagyott halála előtt”.

A megrémült asszony, hiába bizonygatta hogy nincs semmiféle pénz, unokája nem hitt neki. Követelésének nyomatékot adva ütötte meg többször idős nagyanyját, majd a házban lévő bútorok kiforgatásához látott. Állítólagos örökségét kereste. A megfélemlített idős nő ez idő alatt halálra dermedten nézte végig az esztelen kutatást, majd azt, amint unokája pár arany ékszert magához véve a betört ablakon keresztül elmenekül házából.

A fekete álarcot és sötét ruhát viselő rablót – álcázása ellenére – az ütlegektől bordatörést szenvedett nagyanyja azonnal felismerte. Annak távozását követően éppen munkahelyén tartózkodó lányát hívta fel, aki a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére maga vitte el a még akkor is félelemtől reszkető édesanyját.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a járőrök pár órán belül elfogták a 25 éves gyanúsítottat, aki kihallgatásakor mindvégig tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Előzetes letartóztatása mellett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene a  Győri Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik