Belföld

Béke- után béka- és éhségmenet

„Békamenetet” szervez az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület. A borsodiak munkát, kenyeret szeretnének.

„Békamenetet” szervez az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület. A kormány iránti elkötelezettségüket igazolandó vasárnap bemutatják, mit hozott a kabinet politikája. A megmozdulást egyértelműen paródiának szánják.

„Gyülekező 14:30-tól a Hősök terén, a Békamenet 15:00 órakor indul az Andrássy úton”, ahonnan elsétálnak az Opera bejáratához, ahol méltó módon – virággal, koszorúval, mécsessel – emlékeznek a január másodikai “Nagy futásról”, az alaptörvény hatályba lépése alkalmából rendezett január 2-ai tüntetésre.

A hivatalos program ezt követően rövid időn belül véget is ér, „a résztvevők tiszteletdíjukat ott vehetik át”. A demonstráció szervezői azt kérik, hogy csak a kormány intézkedéseit és kommunikációját méltató táblát vigyenek az emberek. Az Egymillióan a Demokráciáért néhány demonstrációs táblaötlete:

„Mindenki fizessen tandíjat!
Tiltsák be a külföldi munkavállalást!
Tandíjat visszamenőlegesen!
A közmunka nemesít! Azonnali munkatáborokat!
EU fúújj!
Járdaadót!
Minden magyar jöjjön haza!
Börtönbe az ellenzékiekkel!
Vonjuk meg az állampolgárságot az ellenzéki szavazóktól!”

A demonstrációhoz eddig csatlakozott a Magyar Fokhagymafront, a JEDI vagyok, megvédem a Köztársaságot
illetve a Gyarmat akarok lenni Facebook-csoport.

Éhségmenet is lesz

„Munkát, kenyeret!” jelszóval éhségmenetet szerveznek borsodi polgármesterek. Miskolcról hétfőn indulnak gyalog és terveik szerint 13-án érnek Budapestre, a Kossuth térre, a parlamenti nyitónapra. Szerintük a hétköznapok azt igazolják, hogy az élet egyre keservesebb az egyszerű embereknek.

A kistelepülések polgármesterei, munkásai és munkanélkülijei úgy vélik, a minket körülvevő világ teljesen más, mint amit a tévében látni. „Fűteni, enni kéne, de nincs munka, nincs pénz. A tartalékok a reménnyel együtt elfogytak, pedig még csak az év elején járunk. Azok is szenvednek, akiknek még van állásuk. A pénzük kevesebb, az árak nőnek. Elég volt! A reménnyel együtt a türelem is elfogyott!” – emlékeztetnek. 

A borsodiak figyelmeztetni akarják a döntéshozókat, hogy baj van, és még nagyobb baj lesz. Mivel kormánypárti képviselőiket a választások óta nem látták, ezért jönnek Budapestre a Parlamenthez, hogy találkozzanak velük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik