Belföld

Tüntetések szombatra: kormánypárti menet és diploma(f)osztó

Orbán szimpatizánsait netes videóban szólítják felvonulásra. A Várban egy új Facebook-csoport demonstrál Schmitt plágiumbotránya miatt.

Videoüzenetben hívják a Békemenet Magyarországért nevű szombati rendezvényre a kormány szimpatizánsait a szervezők.

Az Echo TV hivatalos Youtube-oldalára feltöltött klip elején Bencsik András írja le a gyülekező pontos helyét, idejét és az Orbán-kabinet melletti civil felvonulás útvonalát. A Demokrata című hetilap főszerkesztője a buszok parkolási lehetőségeire is kitér.

Bencsik után Széles Gábor vállalkozó beszél az üzenetben, aki az eseménytől azt várja, hogy a résztvevők ország-világ előtt bizonyítsák: még mindig a kormány mögött vannak a legnagyobb támogatói csoportok. A Magyar Hírlap tulajdonosa reméli azt is, hogy a rendezvény nem olyan lesz, mint az Operaház előtti, kormányellenes megmozdulás, ahol „a szélsőjobb és a szélsőbal rohamosztagai pankrációvá alakították át a tüntetést”.

A videó végén megjelenik Bayer Zsolt újságíró is, aki közli: ők igent mondanak Európára, de nemet mondanak arra, amit „Európa ma a magyar kormánnyal és Magyarországgal művel”. Bayer szerint, aki nem akarja, hogy az IMF válasszon kormányt és kormányfőt Magyarországon, annak a szervezők és „sok-sok magyar ember mellett” ott a helye a szimpátiatüntetésen.

A Fidesz korábban jelezte, hogy a párt nem képviselteti magát az eseményen.

Az üzenet kedd délelőttig több mint 4600-as nézettséget ért el a videomegosztón. A regisztrált felhasználók többsége nemtetszését fejezte ki a klip ellen.

Szombaton Ünnepélyes Diploma(f)osztó címmel demonstráció lesz a Várban található Dísz téren is, ahová Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumbotránya miatt hirdetett tüntetést a Magyar Köztársaság Barátai elnevezésű Facebook-csoport. A szervezők a leendő résztvevőknek azt üzenik: aki „nem akar Bayer Zsolttal és Széles Gáborral sétálgatni, az jöjjön a várba!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik