Belföld

Szanyi Tibor: két nap alatt tisztázni lehetne a plágiumügyet

Az ellenzéki politikus szerint kevés ország engedné meg magának, hogy a 16 napja „kutyaszorítóban” lévő államfőjét két hónapig tartó vesszőfutásnak tegye ki.

Az MSZP szerint érthetetlen, miért kapott két hónapnyi időt jelentésének elkészítésére a Schmitt Pál plágiumgyanús doktori disszertációjának keletkezési körülményeit vizsgáló egyetemi bizottság. Szanyi Tibor, a szocialisták elnökségi tagja úgy véli, a testület a bizonyítékok megismerése után 2-3 napon belül megállapíthatná, hogy az államfő munkája megfelel-e a követelményeknek.

Hozzátette: a köztársasági elnök mindmáig csak tagadta, de nem tudta érdemben cáfolni a gyanút, hogy egy bolgár, illetve egy német tudós dolgozatát másolta le és adta be sajátjaként. Ha a gyanú bebizonyosodik, akkor a parlamentnek tennie kell a dolgát, vagyis haladéktalanul el kell mozdítani Schmitt Pált, és új államfőt kell választani.

Az ellenzéki politikus sürgette a bizottságot, hogy mielőbb tegyen pontot az ügy végére, hiszen kevés ország engedné meg magának, hogy a 16 napja „kutyaszorítóban” lévő államfőjét két hónapig tartó vesszőfutásnak tegye ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik