Belföld

Lázár: akinek nincs semmije, az annyit is ér

A Fidesz frakcióvezetője a hódmezővásárhelyi közgyűlésen fejtette ki véleményét a szegényekről. A hangfelvétel felkerült a netre.

Egy most nyilvánosságra hozott, a kuruc.info-n bemutatott hangfelvételen hallható, ahogy Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a városi közgyűlésen beszél a rossz anyagi helyzetbe került emberekről.

„Én soha nem szégyelltem, hogy mim van. Én dolgozok keményen. Én abban a miliőben nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem egyébként” – fejtette ki Lázár János.

A fideszes politikus ezután saját példáján keresztül utalt arra, hogy a válság okozta árfolyam-ingadozással akár jól is lehet járni, ha az ember ügyesen használja ki az ebben rejlő lehetőségeket:

„Átváltották az euróbetétet, átváltották a svájci betétet. Mije van a gyereknek? Azt remélem, hogy a hódmezővásárhelyi lányos anyukák legalább ebből a közérdekű tájékoztatásból érzékelték, hogy húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból, hogyha a kamat és a forint-euró árfolyam az jól alakul a következő években. Lesz valami alapbázis-megtakarítás” – hallható a hangfelvételen.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlésen tett kijelentése miatt nem alkalmas arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője maradjon, de még azt is meg kellene fontolnia, hogy örökre visszavonuljon a politikától és a közélettől.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szombaton az MTI-vel közölte, hogy a párt felszólítja Lázár Jánost, hogy szombaton napvilágra került “őszödi beszéde” után kérjen bocsánatot és kövesse meg a tisztességesen dolgozó magyar embereket.

Az LMP közleményben hangsúlyozza: ez a kormány eddig is csak büntette a szegényeket, most nyilvánosan meg is alázta őket. Lázár János hódmezővásárhelyi közgyűlésen elhangzott kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik