Belföld

Az LMP szerint Lázár kijelentései felháborítóak

A párt közleménye szerint a kormány eddig is csak büntette a szegényeket, most nyilvánosan meg is alázta őket.

Lázár János kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak – közölte az LMP szombaton az MTI-vel annak kapcsán, hogy szombaton felkerült az internetre egy hangfelvétel, amelyen Hódmezővásárhely polgármestere a városi közgyűlésen úgy fogalmazott: “akinek nincs semmije, az annyit is ér.”

Az LMP közleménye hangsúlyozza: ez a kormány eddig is csak büntette a szegényeket, most nyilvánosan meg is alázta őket. Lázár János hódmezővásárhelyi közgyűlésen elhangzott kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak. A Fidesz frakcióvezetője a szegényeket pellengérre állító városi szégyenlistája után újra bebizonyította, hogy szerinte egyedül a tehetős állampolgárok értékesek, szegénynek lenni pedig bűn – írják.

“Lázár egy olyan párt frakcióvezetőjeként fokozza le másodrendű állampolgárrá az ország lakosságának felét, amely adópolitikájával a 300 000 forint alatt keresőket egyszerűen bünteti.” Egy olyan párt frakcióvezetőjeként alázza meg a kispénzű embereket, amelynek kormányzása idején 90 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. “Egy olyan párt egyik vezetőjeként viccelődik a devizaspekulációval, amely kilenc hónapja tétlenül nézi, ahogy az árfolyam-ingadozás lakáshitelesek százezreit juttatta csődközeli állapotba” – áll a közleményben.

Az LMP szerint mára nyilvánvaló, hogy “a luxusautókba szerelmes, milliós fizetést húzó” Lázár János nézetei a kormány szegényellenes politikájának lényegét mutatják: aki nem gazdag, az nem ér semmit. A Fidesz nem érti és nem is akarja megérteni ennek az országnak a problémáit. A szegénység helyett minden eszközzel a szegények ellen harcol: bünteti az alsó-középosztályt, a leszakadókat és a szegényeket, a leggazdagabbaknak további kedvezményeket ad – olvasható a közleményben. Azt írják: “a vagyonosoknak pénz, paripa, a szegényeknek gumibot – ezt üzeni a Fidesz frakcióvezetője és a kormány az országnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik