Belföld

Térelválasztó zuhant gyerekekre egy budapesti iskolában

Leszakadt egy vasszerkezet egy XVIII. kerületi általános iskola tornatermében. Három negyedikes fejsérülést szenvedett.

Gyerekek szenvedtek balesetet csütörtökön kora délután a XVIII. kerületi Vajk utcai Vajk-sziget Általános Iskolában Budapesten – értesült az fn.hu.

Ughy Attila, a kerület polgármestere az fn.hu-nak elmondta, hogy a negyedikesek tornaóráján történt a baleset. “A tornateremben a térelválasztó függöny szakadt le” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy elrendelte a kerület összes iskolájában az ilyen elválasztófüggönyök átvizsgálását.

Szintén a baleset helyszínén tartózkodik Kucsák László alpolgármester, aki korábban az érintett iskola igazgatója volt. Ő arról számolt be, hogy a tanóra végén a tornatanár egy gombnyomással felhúzta az elválasztó függönyt, amikor az ráesett az alatta elhaladó gyerekekre. “2-2,5 méterről esett a függöny a gyerekekre. Fejsérülést szenvedtek, de az eszméletüket nem vesztették el” – mondta Kucsák.

Kucsák úgy véli – bár még tart a rendőrségi helyszínelés -, hogy nem zárható ki a műszaki hiba. Ughy Attila szerint az eset azért megdöbbentő, mert a térelválasztófüggönyt nem olyan régen szerelték fel.

A tanárok azonnal mentőt hívtak és az iskolai védőnő is azonnal a segítségükre sietett. Jelenleg iskolapszichológus segít a többi gyereknek.

Az első információk szerint ketten könnyű, harmadik társuk súlyos sérülésekkel került kórházba. A rendőrség és a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást. A tűzoltókhoz nem érkezett megkeresés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik