Belföld

Diszkótragédia: kész a szigorú rendelettervezet

Bejelentési kötelezettség helyett előzetes hatósági engedélyek kellenek.

Elkészült a kormányrendelet-tervezet a szórakozóhelyek és a tömegrendezvények engedélyezéséről és ellenőrzéséről. Tállai András önkormányzati államtitkár az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta: a bejelentési kötelezettség helyett előzetes hatósági engedély kell majd a megnyitáshoz a rendőrségtől, a tűzoltóságtól, az ÁNTSZ-től és az építési hatóságtól.

Minden egyes szórakozóhelyet évente legalább kétszer ellenőrizni kell, ezt a jegyző fogja felügyelni – tette hozzá. A tervezet szerint a hatóságok akár félbe is szakíthatnak egy rendezvényt, ha súlyos szabálytalanságot tapasztalnak.

A tragédia után a kormányfő utasította a belügyminisztert, hogy tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyen tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. Orbán Viktor az ehhez szükséges lépésekről folyamatos tájékoztatást kért Pintér Sándortól.

A belügyminiszter ezt követően utasította a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik