Belföld

Diszkótragédia – a belügyminiszter bekeményít

Pintér Sándor utasította a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát.

A Belügyminisztérium sajtóosztálya ezt azután közölte, hogy a belügyminiszter vasárnap meghallgatta a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság jelentéseit a szombat éjszaka történt, három halálos áldozatot követelő tragédia körülményeiről.

A belügyminiszter által vezetett értekezlet jelenleg is tart – közölte a tárca sajtóosztálya este fél nyolckor. A közlemény szerint “a jelen ismeretek alapján a tragédia bekövetkeztében fontos szerepet játszott a jogszabályok súlyos áthágása, azok be nem tartása”.

A Belügyminisztérium őszinte részvétét nyilvánítja a tragédiában elhunytak családjainak – zárta közleményét a szaktárca.

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka, eddig tisztázatlan körülmények között, a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, s ennek során három fiatal lány életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik