Belföld

Kötelező: 5000 a lélektani határ

Az autósok közül 3000 forintos díjkülönbségért már sokan megmozdulnak, 10 ezer forintos spórolásért pedig már alig akad közülük, aki ne akarna biztosítót váltani.

A Biztosítás.hu alkuszi portál által készített elemzés szerint 5 ezer forint körül van az a lélektani határ, melyért az autósok többsége már meggondolja a biztosítóváltást. Míg az 1-2 ezer forintos megtakarítás csak mintegy 10 százalékát készteti biztosítóváltásra az autósoknak, 5-6 ezer forintért, már több mint a felük váltana. Tízezer forintos megtakarítás esetében pedig már szinte mindenki új biztosítóhoz szerződik.

Kötelező: 5000 a lélektani határ 1A biztosítók közül – akik idén ismét rekordösszegeket költöttek hirdetésre -, minden társaság megpróbált a lehető legtöbb ügyfelet szerezni a kilowatt alapú tarifák bevezetése kapcsán. Sokan azonban most tanácstalanul állnak közülük, mert a 18 ezer forintra leeső átlagdíj miatt jelentős veszteségeket lesznek elkönyvelni jövőre. A biztosítók idei kárhányadait megmentő 15 százalékos üzemanyag fogyasztás csökkenés ugyanis, jövőre minden bizonnyal kis mértékű növekedésbe megy át és a kisebb díjak mellett növekvő kárhányadok már mindenhol veszteségessé teszik az üzletágakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik