Belföld

Teljes kártérítésért demonstrálnak Devecserben

Péntek reggeltől a 8-as főút félpályás lezárásával tiltakoznak a devecseriek a kormány kártérítési intézkedései ellen - közölte a demonstráció főszervezője.

Csenki Géza elmondta, hogy kárenyhítés helyett teljes kártérítést követelnek a kormánytól, és egyértelmű tájékoztatást akarnak kapni az egészségügyi kockázatokról.

„Az emberek elégedetlenek, meg akarnak vezetni minket, és ezt nem hagyjuk. Senki nem áll mellettünk” – mondta Csenki Géza.

A tiltakozók péntek reggel 8 órától foglalják el a Devecser táblától a 8-as főút Budapest felé vezető oldalát ötszáz méter hosszan; csaknem ezer résztvevőre számítanak – mondta a főszervező. Az ajkai rendőrkapitányságtól 30 napra kaptak engedélyt, de „ha kell, a végsőkig kitartanak”, és egy hét múlva teljes útzárral tiltakoznak.

Bár kedden megkapták az engedélyt, szerda reggel a veszprémi főkapitányhoz kell menniük – tette hozzá -, mert „úgy tájékoztatott, hogy ők az illetékesek az engedély kiadására”. A főszervező szerint meg akarják akadályozni a demonstrációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik