Belföld

Kötelező: a motorosoknak is olcsóbb lett

6 000 forintot takaríthatnak meg átlagosan, annak ellenére, hogy a lóerőre való áttérés a számítási módban komoly drágulást sejtetett.

Az idei kötelező kampányban még a legnagyobb teljesítményű motorkerékpárok tulajdonosai is olcsóbb díjra válthatnak a rendkívül éles versenynek köszönhetően, annak ellenére, hogy a díjszámítás alapjának köbcentiről-kilowattra történő változtatása miatt a biztosítóknak elméletben emelniük kellett volna a díjaikat – áll a Biztosítás.hu elemzésében.

Idén jelentős összeget takaríthatnak meg kötelezőjükön a kétkerekűek szerelmesei, akik akár 20-50 százalékát is megspórolhatják éves díjuknak, ha biztosítót váltanak.

Az olcsóbb díjra történő váltáshoz a motorosoknak jól körül kell nézniük a piacon. A motorkerékpárok esetében ugyanis lényegesen nagyobb különbségek vannak a díjak között, mint az autósoknál.

A kalkulációnál sokszoros különbség található a motorkerékpárokra szóló kötelező díjak között. Így egy 1000 cm3-es, 80-90 kw-os motorunkra évi 130 ezer, illetve mindössze évi 14 ezer forintért is lehet ajánlatot találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik