Belföld

Kis Sukoró kiskapui és a megaüzlet

A kamara tiltakozik, a tervező cáfol.

Nemcsak a környezetvédők, a helyi önkormányzat és a lakosság, hanem a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara is tiltakozik az ellen az 1040 lakásos lakótelep ellen, amelyet Törökbálint családi házas övezete mellé terveznek – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Kassai Ferenc, a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke azt mondta: a befektetők rendszeresen kihasználják a területi átsorolások kiskapuit, így jöhetnek létre egyre nagyobb beépítettségű lakóparkok, amelyek nem illeszkednek a környezetbe. A szakember szerint ez nemcsak az ott élőknek, hanem az önkormányzatnak is óriási terhet jelent majd a későbbiekben.

A lakóparkot tervező cég egyik tulajdonosa azt mondta: a 2005-ös helyi rendezési terv alapján, teljesen szabályszerűen jártak el a tervezéskor, így kaphatták meg a jogerős építési engedélyt az önkormányzatnál működtetett tervtanács által is jóváhagyott tervekre.

Az ügyben már a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának hivatala is vizsgálatot folytat – tudta meg a minap a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik