Belföld

2014-et nem vállalja a tanácselnök

Újabb négy évre kapott felhatalmazást a rekorder polgármester, aki a felesége véleményét is kikérte az újrázás előtt. A veresegyházi Pásztor Béla a FigyelőNetnek adott villáminterjút.

Tavaly októberben azt mondta nekünk, még nem tudja, elindul-e 2010-ben. Mi döntött egy újabb ciklus mellett?

Az egészségem, az erőnlétem és az ambícióm miatt nem akartam nemet mondani. És a feleségem beleegyezését is kértem, mert az eltelt 45 év alatt nem nagyon találkoztunk. Ő vállalta, hogy még négy évre biztosítja nekem a tökéletes hátországot. És leginkább az késztetett az újabb ciklusra, hogy nem került elő egy megfelelő jelölt.

Duplájával verte a fideszes ellenfelét. Minek tulajdonítja az eredményt?

Így döntöttek az emberek. Én pedig – ahogy eddig is – igyekszem segíteni nekik.

Mi lesz a következő négy év legfontosabb feladata?

Nekikezdtünk egy református iskola felépítésének – ezt szeretnénk befejezni. De korszerűsítésre szorul a szennyvíztisztítónk, és szeretnénk a termált, mint főenergiát kiterjeszteni. Jelenleg a város 36 intézményét fűtjük így.

Gazdasági szempontból könnyebb vagy nehezebb négy évre számít? Épp a napokban emeltek vádat önnel szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Aki adósságot halmoz fel, a gazdaságot serkenti. Ezt Széchenyitől olvastam fiatal koromban és jól megjegyeztem. Most olyan 5-6 milliárd forintos Veresegyház adóssága, de a részleteket pontosan törlesztjük, gazdag város vagyunk, sikeres lesz a következő négy év.

A 2014-es induláson még gondolkozik?

Akkor már biztosan nem méretem meg magam. Ha Isten ad elég erőt, tanítani szeretnék majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik