Belföld

Mesterházy a kormány be nem váltott igéreteiről

A szocialista pártelnök szerint a kormány ahelyett, hogy a hétköznapi problémákkal foglalkozna, nyilatkozatokat függeszt ki és saját embereit helyezi pozícióba.

Az MSZP ellenzékből is kiáll a nyugdíjasok érdekei mellett, míg a kormányfő csak egy levélben érdeklődik problémáikról – mondta Mesterházy Attila. Az elnök-frakcióvezető az Idősek Világnapja alkalmából tartott beszédében arról is beszélt, hogy az elmúlt 120-130 nap a be nem váltott ígéretek időszaka volt. Hozzátette: elmaradt a radikális és azonnali adócsökkentés, az egykulcsos személyi jövedelemadót nem vezették be július 1-jén, és úgy tűnik, 2011. január 1-jén sem fogják. A kormány adóreformja csak a gazdagoknak kedvez – hangsúlyozta.

Sokan azt szeretnék, ha Budapest a tisztelet, a megértés és a közösségek városa lenne – mondta beszédében Horváth Csaba. Az MSZP főpolgármester-jelöltje büszke Budapest szellemére, nyitottságára, múltjára és jelenére. A politikus úgy fogalmazott, Budapest a szabadság városa, polgárai nem állhatják, ha megmondják nekik, mit szerethetnek és mit nem.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje cáfolta, hogy kórházakat záratott volna be, sőt hármat nyitott meg, hivatali ideje alatt pedig 15 iskolát adott át – mondta. Baloldali jelöltként kötelességének érzi, hogy megvédje a devizahiteleseket, ezért már hétfőn benyújtja mentőcsomagjának tervezetét – fogalmazott a szocialista politikus. Horváth Csaba ígéretet tett arra, hogy nem engedi Budapesten a távhő árának brutális emelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik