Belföld

Horváth Csaba elsőként a devizahiteleseket mentené

Az MSZP főpolgármester-jelöltje tízmilliárdos alapból támogatná a nehéz helyzetbe került, budapesti családokat.

Akár nyer, akár veszít a vasárnapi főpolgármester-választáson, első lépésként a budapesti devizahitelesek megmentését tűzi zászlajára az MSZP főpolgármester-jelöltje. Horváth Csaba a Policity-nek nyilatkozva elmondta, hogy az „Első lépés” programot már a város alakuló közgyűlésének beterjeszti. Ez egy tízmilliárd forintos alapot hozna létre, amely a fővárosi devizahitelesek tízezrein kíván segíteni – tette hozzá.

A szocialista főpolgármester-jelölt szerint a hajléktalanok problémájára a társadalomba történő visszailleszkedés lehet a megoldás. Példaként az általa létrehozott alapítványt említette, amely mentorok támogatásával, a hajlék nélküli családoknak egy egyedi, személyre szabott programot készít, és segítséget nyújt a munkához jutásban. Nem ért egyet viszont azzal, hogy csak rendészeti eszközökkel kell kiszorítani a fedél nélkülieket az utcáról: ez ugyanis csak azt eredményezné, hogy a hajléktalanok a lépcsőházakba szorulnának. „Akik nem fogadják el a kinyújtott kezet, akik nem fogadják el a segítséget, ott lehet rendészeti eszközöket alkalmazni legfeljebb” – mondta a politikus.

Horváth Csaba kifejtette, hogy programjában a környezetbarát gondolkodás, a közösségi szemlélet térnyerése, és a zöld területek kialakítása is helyet kapott. Véleménye szerint csökkenteni kell a környezetet terhelő jelenségeket – mint például a gépjárműforgalom kiváltható részét -, és növelni kell közösségi közlekedésben résztvevők arányát.

AJÁNLOTT LINK:

Interjú Horváth Csabával, az MSZP főpolgármester-jelöltjével (Policity)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik