Belföld

Horváthot Tarlós helyett bombariadó fogadta

Az OCÖ-székházba meghirdetett főpolgármester-jelölti vitából monológ lett.

Bombariadó zavarta meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi épületében a Cigányok Budapestért – Budapest a cigányokért címmel szervezett főpolgármester-jelölti vitát, amelyen – a két meghívott közül – csak az MSZP jelöltje, Horváth Csaba jelent meg.

A szocialista politikus érkezése előtt fél órával telefonon értesítették a roma érdekképviseleti szervezetet, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a Dohány utcai épületükben, és a bejelentő szerint az fél 11-kor “robbanni fog”.

Bár Horváth Csaba megérkezett a rendezvényre, és be is ment az OCÖ dísztermébe, a szervezők és a rendőrség tanácsára kiürítették az épületet, értesítették a tűzszerészeket. Az MSZP politikusa ezt követően egy étteremben arról beszélt, hogy romák nélkül nem lehet egységes és sikeres város Budapest.

Horváth úgy fogalmazott: őt riasztja Tarlós István “szebb jövője”, a romákkal szembeni “furcsa hozzáállása”, “homofób” nézete, a kisebbségek kirekesztésének hallgatólagos támogatása, és az is, hogy kultúra címen saját maga ízlését vagy annak hiányát akarja “ráerőltetni” az emberekre.

A másik meghívott, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje egyébként már tegnap közölte: nem vesz részt olyan rendezvényen, vitán, amelyre a demokratikusan megválasztott, parlamentbe bejutott valamennyi párt főpolgármester-jelöltjét nem hívják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik