Belföld

MSZP: Tarlós méltatlan a főpolgármester-jelöltségre

Horváth Csaba szerint a Fidesz jelöltje riasztó támadássorozat indított a kultúra ellen.

A szocialista főpolgármester-jelölt – Mesterházy Attila pártelnökkel, Simon Gábor választmányi elnökkel és Élő Norbert kőbányai szocialista polgármesterjelölttel közösen tartott – sajtótájékoztatóján ide sorolta azt a szándékot, hogy eltüntetnék a főváros címerét, amelynek százéves hagyományai vannak, megváltoztatnák a Szabó Ervin Könyvtár nevét, valamint kicserélnék a szabadságot jelképező 56-os emlékművet.

Tarlós István az Indexnek adott interjújában azt mondta: “…ahogy valószínűleg ki kell cserélni ezt a MÉH-telep funkciójú, emlékműnek csúfolt valamit az 56-osok terén a Városligetben. Én azt hiszem, hogy az 56-osok nem arra vágynak, hogy egy halom rozsdás ócskavas állítson emléket nekik.” Horváth Csaba emlékeztetett arra, hogy az emlékmű felállításakor garanciát vállaltak a parlamenti pártok arra, hogy ez mindig pártok feletti ügy lesz. A zsarnok helytartója maga is zsarnok – utalt Tarlósra a szocialista politikus.

Horváth Csaba hangsúlyozta, amennyiben főpolgármesterré választják, következetesen és kérlelhetetlenül fogja képviselni a budapesti polgárok érdekeit. Mint mondta, ha kell, együttműködik a kormánnyal, ha pedig arra van szükség, akkor a konfliktust is vállalni fogja.
A szocialista főpolgármester-jelölt ismét a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges kormányzati lépéseket sürgette a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az Opel után az Audi magyarországi beruházását is üdvözölte. Kitért arra, mind a két projektet az előző kormány készítette elő. Mint fogalmazott, örülnek neki, hogy a kormány ezek mellé az ügyek mellé állt, mert Magyarországon ma az egyik legfontosabb terület a foglalkoztatás és a munkahelyteremtés.

Álláspontja szerint a Fidesz az elmúlt 120 napban nem tett mást, csak a saját hatalmát próbálta bebetonozni egy már-már diktatórikus rendszert építve. Hozzátette: valószínűleg már készülnek arra az időszakra, amikor a társadalmi támogatottságuk nem lesz ilyen erős, és akkor akarják használni a most kiépített rendszer eszközeit.

Simon Gábor választmányi elnök kifogásolta, hogy a kormány elmúlt 120 napjában a Fidesz végig az emberekre hivatkozott, miközben ez az időszak biztosan nem róluk szólt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik