Belföld

Papcsák jogi eljárásokat indított

Az elszámoltatási kormánybiztos visszautasítja a szocialista politikusok őt érintő, szerinte hamis vádjait.

Papcsák Ferenc közleményében azt írta, az elmúlt napokban az MSZP részéről több politikus is hazug lejárató kampányt indított ellene és családtagjai ellen is.

Véleménye szerint nagyon erős baloldali érdekcsoportokat sért az eddig előkerült gyanús szerződések felülvizsgálata. “Nem véletlen, hogy az MSZP a mai napig nem válaszolt érdemben a felmerült botrányos esetekre, különös tekintettel a független magyar bíróság titkosszolgálati módszerekkel való megfigyeltetésére” – közölte.

“A hamis vádakat természetesen visszautasítom, és mindenki ellen, aki rágalmazott, vagy ezeket a rágalmakat terjesztette, megindítottam a jogi eljárásokat” – írta Papcsák Ferenc, emlékeztetve, hogy ezeket a becsületsértési pereket az MSZP-s politikusok ellen egyszer már jogerősen megnyerte, és szerinte most is meg fogja nyerni, a részére megítélt összegeket pedig ismét jótékony célokra fogja felajánlani. Hozzáteszi, hogy ha a szocialisták érintett politikusai továbbra sem tudnak megfelelő magyarázatot adni a kétes ügyekre, azt javasolja, kövessék a debreceni MSZP-elnök példáját: “mélységes szégyenükben kérjenek bocsánatot a magyar emberektől, és távozzanak a közéletből”.

Ismert, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel Papcsák Ferencet. Török Zsolt a Népszava hétfői írására hivatkozva azt mondta: Papcsák Ferenc úgy vett fel 4,5 millió forintot egy kórház felügyelőtanácsában betöltött tagsága után, hogy négy éven keresztül nem vett részt a tanács ülésein. Szólt arról is, hogy korábban egy ajánlószelvény-vásárlási ügyben “más vitte el a balhét” a kormánybiztos helyett, de a bírósági ítélet elmarasztalta a helyi fideszeseket, hogy vásárolták az ajánlószelvényeket és szavazatokat Papcsák Ferenc számára.

Másnap Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke úgy fogalmazott, éppen az a Papcsák Ferenc mond mindenféle alaptalan kijelentéseket, akinek az ügyvédi irodája fideszes önkormányzatoknak éveken keresztül “kaptafára” gyártotta a különböző közbeszerzési szabályzatokat “szép nagy pénzekért”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik