Belföld

Szanyi szerint két hiteltelen briganti vizsgálódik

A szocialisták Budai Gyulát és Papcsák Ferencet támadják.

Az MSZP szerint ha a Fidesz valódi elszámoltatást akar, ahhoz hiteles embereket kellene keresnie, nem “két minden hájjal megkent brigantit”. Szanyi Tibor telefonos sajtótájékoztatóján a nemzet arculcsapásának nevezte, hogy Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos és Budai Gyula miniszterelnöki megbízott révén próbálja elhitetni a Fidesz, hogy a szocialista kormányok idején “micsoda szörnyűségek történtek”.

A szocialisták kampányfőnöke “kétes hírű figuráknak” nevezte a két politikust. Ezt egyebek mellett azzal indokolta, hogy Papcsák Ferenc ügyvédi irodája más cégekkel társulva “pénzszivattyúként több százmillió forinthoz jutott az informatikai kormánybiztosságon keresztül”, majd fideszes önkormányzatoknak “gyártott kaptafára” közbeszerzési szabályzatot, éppen a nyolcmillió forintos közbeszerzési összeghatár alatti áron.

Budai Gyuláról azt mondta: a politikus “már elhunyt személyek nevével és papírjaival seftelgetett”, legalábbis ennek a gyanújával folyik ügyészségi eljárás.

Szanyi Tibor úgy látja: a Fidesz éppen azért választotta ezt a két politikust, mert tudták “milyen disznóságokban vannak benne”, és azt mondták nekik, keressenek ilyeneket a szocialistáknál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik