Belföld

Papcsák több problémát talált Szűcs Erika ügyében

Elkészítette jelentését az elszámoltatási kormánybiztos Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi tárcavezető minisztériumi visszafoglalkoztatásáról. Papcsák Ferenc ismertetése szerint a vizsgálat során több problémára, ellentmondásra találtak.

Papcsák Ferenc a parlament szociális bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága hétfői ülésén kifejtette: az MSZP-s Szűcs Erikát, miután 2009-ben távozott a miniszteri székből, miniszteri biztosként aposztrofálták, a vizsgálat során azonban nem találták annak nyomát, hogy ilyen megbízatást kapott volna.

“Sokkal problémásabb” azonban az a megbízási szerződés, amellyel a tárcavezető visszafoglalkoztatta magát, ráadásul a teljesítése is “kétséges” e szerződésnek, amelyet a 2009 szeptembere és 2010 májusa közötti időszakra az Út a munkához program monitorozására, sajtófigyelésére kötöttek a volt miniszterrel, Szűcs Erikával többmillió forintos megbízási díjjal, miközben a minisztériumban külön sajtótitkárság működött sajtófigyelésre – mondta.

A kormánybiztos közölte: jó ütemben halad az elszámoltatás. Papcsák Ferenc a Miniszterelnökségen tartott tájékoztatóján azt mondta: napról napra egyre több csontváz kerül elő a szocialista kormányok szekrényeiből. A biztos ígérete szerint rövid időn belül további konkrét ügyekkel fognak a sajtó elé állni, és meg fogják nevezni, hogy az ország jelenlegi helyzetét okozó korábbi kormányzati intézkedésekért kik a felelősek. Az már most világos – folytatta -, hogy “nagy értékű visszaélések, lopások és korrupciós ügyek” terhelték az elmúlt időszakot, és ezek a legmagasabb szintű politikai döntéshozókhoz érnek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik