Belföld

A Fidesz a megbocsátás előtt dutyiba zár néhány szocit

Egy svájci lapban jelent meg a cikk, amely idézi a romaügyi államtitkárt is.

Két gengszterbanda irányítja az országot: az MSZP és a Fidesz – mondta Vásárhelyi Mária az ’56 után meggyilkolt Gimes Miklós fiának, aki egy svájci napilap munkatársaként kérdezte, de az interjú egy zürichi hetilapban, a Das Magazinban jelent meg. A cikket a Heti Válasz ismerteti.

Az ifjabb Gimes a rokoni és baráti beszámolók alapján mutatja be Orbán Viktort, akit nagybátyja például Putyinhoz hasonlít, mert mindent kontrollálni fog: az igazságszolgáltatást, a rendőrséget, az iskolákat, a színházakat, az egyetemeket.

A riportban megszólal az ismert szociológus Vásárhelyi Mária (Vásárhelyi Miklós lánya), aki úgy véli, nem változik semmi, „a Fidesz néhány szocit bebörtönöz, ám minden marad a régiben”. Gimes Miklós felkeresett számos politikust, köztük Balog Zoltánt (Fidesz) is, aki a református lelkészség és a számonkérés közötti ellentmondást valóban így oldotta fel: „A megbocsátás egy dolog, a büntetés más téma. De előbb dutyiba zárunk néhány szocit”.

A romaügyi államtitkár szerint „Gyurcsány volt a legnagyobb gazember”, ezért Gimes beszél a „gazemberrel” is, aki „nyolc-tízévnyi ellenzékiségre” számít. A volt kormányfő azt mondta: amíg a balliberális, polgári világnak egy-másfél millió szavazója van “nincs nagy baj”.

Gimes a magyar politika legérdekesebb momentumának azt tartja, hogy mindenki ugyanarra hivatkozik, amikor a másik ellen beszél: 1956-ra. Mindenki önmagát tartja a forradalom örökösének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik