Belföld

Lemondott Lendvai Ildikó

Az MSZP teljes elnöksége lemondott a választás eredményei miatt. Mesterházy Attila gratulált Orbánnak, és megkérte: nemzeti sorskérdésekben konzultáljon az ellenzékkel.

A kétharmados többséget szerzett Fidesz tehet jót is, rosszat is a hatalmával – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a választást értékelő beszédében. Sajtótájékoztatóján közölte, hogy pártja azt várja el az új kormánytól, hogy jól kormányozzon, és azt ígérte, hogy az MSZP a demokrácia szószólója lesz. “Annak az 1,1 millió embernek is kell képviselet a parlamentben, akik nem a Fideszre szavaztak” – mondta.

Az MSZP vezetősége a hátsó ajtón távozik

Sajnálják, hogy csalódást okoztak. A vereség miatt az MSZP teljes elnöksége lemondott. A pártkongresszuson fognak új elnökséget választani, májusban.

Mesterházy Attila, a párt listavezetője megköszönte a szavazatokat, és gratulált Szanyi Tibornak és Tóth Józsefek, akik a jelenlegi állás szerint nyertek a választókerületükben.


Gratulált az új miniszterelnöknek, és felhívta a figyelmet: a kétharmados többség nemcsak lehetőség, hanem felelősség is. Arra kérte az új kormányt, hogy nemzeti sorskérdésekben konzultáljon az ellenzékkel.

Fotó: MTI - KÉPGALÉRIA

Fotó: MTI – KÉPGALÉRIA

Olvasói sztorik