Belföld

Bajnai Gordon is célpont volt?

„Én a gyerekét is keresztül tudnám lőni, mert a vér nem válik vízzé” - ezt mondta a miniszterelnökről a Magyarok Nyilai egyik tagja a koronatanú hangfelvételén.

Ha szereztek volna megfelelő fegyvert, még Bajnai Gordont vagy Gyurcsány Ferencet is megtámadták volna a Magyarok Nyilai – ezt állította Benkő György a TV2 Mokka című műsorának adott interjúban, kedden reggel. Mint az a bemutatott hangfelvételből is kiderül, a terrorizmussal vádolt szervezet egyik tagja attól sem riadt volna vissza, hogy az akkor még csak miniszterelnök-jelölt, Bajnai Gordon családjának az életére törjön.

Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő és Gaudi Nagy Tamás ügyvéd nevei is előkerültek az ügyben. A koronatanú azt állítja, a szervezet tagjai magánbeszélgetéseken többször is említették őket. Benkő szerint Morvai és Gaudi voltak a terrorcselekményekkel gyanúsított csoport „hivatalos védői”.

„Ha az utcai harcok közben elkapták őket, akkor telefonáltak a két jogvédő valamelyikének és úgy mutatkoztak be, hogy a Corvin közi ifjak közül valók. Ekkor Morvai és Gaudi már tudták, hogy Budaházy embereiről van szó” – mondta Benkő György.

A férfi hozzátette, hogy a Magyarok Nyilai tagjai kezdetben nem szerették a Jobbikot, úgy emlegették, mint az „NBH által létrehozott párt”. R. Krisztián, a Jobbik bicskei szervezetének volt elnöke volt az egyetlen, a radikális párthoz köthető tag, akiről Benkő tudott.

A csoport egyik politikai irányítója Toroczkay László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke lehetett. Benkő szerint ő utólag tájékozódott és egyeztetett az akciókról, azokat nem ellenezte. A legelején pedig részt vett egy beszélgetésen az egyik kiképzőtáborban – állítja a férfi.

Úgy saccolja, még körülbelül 8-10 Magyarok Nyilai-tag lehet szabadlábon, közülük bárki bármit elkövethetett, de főleg a politikai szárnyhoz tartozhatnak. Nem tartja kizártnak, hogy az értelmi szerző más néven újjáalapította a szervezetet.

Ajánlott link:

A Magyarok Nyilai politikai szárnyáról – interjú Benkő Györggyel (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik