Belföld

Lemond a meggyanúsított Jobbik-vezető

Lemond posztjáról Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke és kampányfőnöke, miután meggyanúsította a rendőrség a Magyarok Nyilai-ügyben - jelenti a HavariaPress.

Rihó szerdán közölte a párt elnökségével, hogy lemond bicskei elnöki pozíciójáról és Fejér megye 7. választókerületének kampányfőnöki tisztségéről. Közleménye szerint annak ellenére döntött a lemondásáról, hogy biztos az ártatlanságában, mert nem szeretné pártját nemtelen támadásoknak kitenni.

Rihó hivatkozott arra is, hogy az eljárás még csak épphogy elkezdődött vele szemben, és döntő jelentőségű bizonyítékokat sem tárt elé a hatóság, a kormánypárt rajta keresztül mégis igyekszik az egész Jobbikot a terrorizmussal azonosítani. A távozó elnök bízik benne, hogy döntésével még egyértelműbbé teszi a pártja demokratikus elkötelezettségét.

A Magyar Nemzet szerdán adott hírt arról, hogy nemcsak a lőszerek beszerzésénél segédkezett, hanem Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt Rihó Krisztián. A lap ezt részben Benkő György százhalombattai vállalkozónak az ügy egyik gyanúsítottjával készült hangfelvételére hivatkozva írta. Információik szerint az adonyi illetőségű Ecsődi László elleni akciókor Rihó nem csatlakozott a Hunnia Mozgalomhoz, ám amikor 2007-ben Hiller István házára rálőttek, a Jobbik bicskei elnöke biztosítóként felügyelt, míg társa kétszer tüzelt az üres házra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik