Belföld

Elherdálták a pécsi buszokat?

Sem a város, sem pedig az itt élők érdekeit nem szolgálja a buszok eladása. Ezért a város büntetőfeljelentést tesz az ügyben, mert meg kell tudnunk, kit terhel a felelősség, hogy a közgyűlés felhatalmazása nélkül eladták a város buszait - írja Páva Zsolt, Pécs polgármestere az MTI-nek eljuttatott levelében.

Páva Zsolt a levelében kitér arra, hogy kedden megkérte Varga Pétert, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját, hogy részletesen számoljon be a hétfői felügyelőbizottsági ülés eredményéről és döntéséről. A FEB-nek a „zavaros buszeladásokkal” kapcsolatban kellett határoznia.

A polgármester – saját bevallása szerint – nem kapott kielégítő magyarázatot a PK Zrt. vezetőitől.„ Sajnos, úgy látom, a holdingban döntésképtelenség uralkodik, és megint csak időhúzás folyik a tisztázatlan és érthetetlen buszeladások ügyében, Pécsnek és a pécsieknek azonban erre nincs idejük. Úgy gondolom, sem a város, sem pedig az itt élők rövid és hosszú távú érdekeit nem szolgálja a buszok eladása. Ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal a város büntetőfeljelentést tesz az ügyben, mert meg kell tudnunk, kit, kiket terhel a felelősség, hogy tulajdonosi döntés és hozzájárulás, illetve a közgyűlés felhatalmazása nélkül eladták a város buszait” – írja.

A jövőben hatékonyabb munkát és alaposabb vizsgálatot vár el a város cégeinek vezetőitől, mert „nem engedhetjük meg egyetlen társaságnak sem, hogy elherdálják Pécs és a pécsiek közvagyonát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik