Belföld

Nem sértett kampánycsendet Kovács László

Cáfolta kedden Kovács László európai biztos egyes internetes sajtóorgánumok azon állítását, hogy a múlt hét végi európai parlamenti választások idején kampánycsendet sértett volna.

Az Országos Választási Bizottság tagjainak többsége szerint megsértette a kampánycsendet az MTV Euro-taxi című műsora, amelyben a szavazás napján, június 7-én Kovács László, az Európai Bizottság jelenlegi adó- és vámügyi biztosa volt a vendég, és európai biztosi tevékenységével kapcsolatos témákról beszélt.

A műsor miatt Nyitrai Zsolt (Fidesz) kifogást jelentett be, arra hivatkozva, hogy Kovács László volt szocialista külügyminiszter személye oly módon forrt össze a választáson jelölő szervezetként induló MSZP-vel, hogy megjelenése egy országos műsorszolgáltató műsorában egyértelműen a párt népszerűsítését szolgálja, vagyis kampánytevékenységet valósított meg.

A magyar biztos kedden Luxembourgban úgy nyilatkozott: „az említett MTI-tudósításra hivatkozó néhány internetes hír azt a látszatot keltette, hogy kampánytevékenységet valósítottam meg, azaz kampánycsendet sértettem”. A valóság az, hogy a felvétel egy hónappal korábban, május 9-én, az Európai Unió ünnepnapja alkalmából készült – tette hozzá. A felvételkor annak készítői közölték, hogy a műsort több alkalommal sugározni fogják, de nem a kampánycsend ideje alatt – hangsúlyozta Kovács.

„Semmi befolyásom nem volt arra, hogy – a hír szerint – a műsort a Magyar Televízió június 7-én sugározta. A kampánycsendsértést tehát nem én, hanem az MTV követte el” – fogalmazott Kovács László az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásának szünetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik