Belföld

Újra lehet közlekedni a Nyugatinál

Felrobbantottak két gránátot, a többit pedig elszállították a Nyugati pályaudvar melletti építkezésről. A környéken minden közlekedési korlátozást megszüntettek.

A 82 milliméteres tüzérségi gránátot és egy kézigránátot 15 óra 31 perckor robbantották fel, a többit pedig elszállították – közölte Harnócz Gyula, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóügyeletese.

A Nyugati pályaudvaron 16 órától feloldották a korlátozásokat. A pályaudvar ismét tudja fogadni és indítani a vonatokat a 10-től a 17. vágányokon a pályaudvar. A menetrendszerű vonatközlekedés csak a késő esti órákra várható. Addig is 10-20 perc késésre és néhány elővárosi vonat elmaradásra kell számítani az utasoknak – közölték a MÁV-nál.

Még délelőtt találtak kilenc II. világháborús gránátot a Nyugati pályaudvarnál egy építkezésen. A robbanóeszközök miatt 300 méter sugarú körben kellett kiüríteni a helyszínt, amelybe beletartozik a Nyugati pályaudvar, illetve a Teréz körút egy része is. A helyszínt délután egytől zárták le.

KÉPGALÉRIA

Miattuk bénult meg a Nyugati környéke – KÉPGALÉRIA

(fotó: MTI)

A 4-es és a 6-os villamosok a Móricz Zsigmond körtér és a Fehérvári út irányából csak az Oktogonig közlekedtek, a Moszkva tér és az Oktogon között villamospótló autóbuszok mindkét irányban terelt úton szállították az utasokat. A hatástalanítás idejére az autóközlekedést is le kellett állítani a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik