Belföld

Teljes káosz a belvárosban

Világháborús gránátok miatt lezárták a Nyugati teret, nem közlekednek a villamosok, buszok, bezártak a pályaudvar jegypénztárai.

Még délelőtt találtak kilenc II. világháborús gránátot a Nyugati pályaudvarnál egy építkezésen. A robbanóeszközök miatt 300 méter sugarú körben kellett kiüríteni a helyszínt, amelybe
beletartozik a Nyugati pályaudvar, illetve a Teréz körút egy része is. A helyszínt délután egytől zárták le.

A 4-es és a 6-os villamosok a Móricz Zsigmond körtér és a Fehérvári út irányából csak az Oktogonig közlekednek, a Moszkva tér és az Oktogon között villamospótló autóbuszok mindkét irányban terelt úton szállítják az utasokat. A hatástalanítás idejére az autóközlekedést is le kell állítani a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között. Arra kérik a gyalogosokat és az autósokat, hogy kerüljék el az érintett területet, válasszanak más útvonalat.
A helyszínt a rendőrség biztosítja (fotó: MTI)

A helyszínt a rendőrség biztosítja – KÉPGALÉRIA!

(fotó: MTI)

A kitelepítés idejére, akiknek szükséges, a Fővárosi Polgári Védelem a VI. kerületi, Lovag utcai általános iskolában biztosít férőhelyet.

A pályaudvaron lezárták a 10-17-es vágányokat, illetve az ide vezető területeket, utashelyiségeket. A pénztárakat is bezárják, az utasok menetjegyeiket a jegykiadó automatáknál, illetve a vonatokon – pótdíj felszámítása nélkül – válthatják meg. Jelentős forgalomkorlátozások lépnek életbe a vasúti közlekedésben – írja a MÁV a közleményében.

Az első kilenc vágány üzemel

A pályaudvar első kilenc vágánya fogadja és indítja a váci, továbbá a gyors- és IC-vonatokat, az utasok csak a pályaudvar ezen részét használhatják. A vonatközlekedés korlátozása miatt a Cegléd és Lajosmizse felől érkező elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan is indulnak. A gyors- és InterCity- (IC) vonatokat fogadja és indítja a Nyugati pályaudvar. Az utasok Kőbánya-Kispestről a gyors- és IC-vonatokkal utazhatnak a Nyugatiig, illetve onnan Kőbánya-Kispestig. A vonatjáratok Kőbánya-alsón is megállnak.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a Budapest-Nyugati–Veresegyház–Vác felől érkező és induló vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek, és onnan indulnak. Az utasok a menetrend szerint Vácig, illetve Vácról közlekedő vonatokkal utazhatnak Rákospalota-Újpestre, illetve a Nyugati pályaudvarra. Az ideiglenes korlátozások miatt a délutáni és az esti órákban is késésekre kell számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik