Belföld

Nem oszlik fel az erzsébetvárosi testület

Kivonultak a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai az ülésteremből szerdán reggel, mert nem hajlandóak megtárgyalni az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos napirendi pontot. A VII. kerületi képviselő-testület ülése, amelyen nem szavaznak az önfeloszlatásról, nagyon feszült hangulatban zajlik.

Egyetlen szavazat hiányzott ahhoz, hogy napirendre tűzze az erzsébetvárosi képviselő-testület az önfeloszlatást a szerdai rendkívüli ülésén, ahonnan később kivonultak a fideszes önkormányzati képviselők. Az önfeloszlatás napirendre vételéhez szükséges hét aláírásból csak hat gyűlt össze, ezért a képviselők nem szavaztak az indítványról. Később a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai kivonultak az ülésteremből, mert nem voltak hajlandóak tárgyalni a 12. napirendi pontot.

Az “egyes önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos vizsgálat megállapításaival” foglalkozó, s néhány, “a vizsgálatban érintett” ingatlan helyzetének rendezésével kapcsolatos döntés meghozatalát is tartalmazó napirendi pontot eredetileg Hunvald György, az őrizetbe vett szocialista polgármester terjesztette volna elő.

Kardos lemondott

A napirendi pont tárgyalása előtt felszólalt két, az önkormányzat által megbízott szakértő. Egyikük elmondta, hogy az eladott ingatlanok értékének felülvizsgálatakor kiderült, nem volt nagy értékkülönbség a megállapított és a későbbi árak között. Másikuk azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat elidegenítési gyakorlata megfelelt a hatályos törvényeknek.

A kedden őrizetbe vett Hunvald György szocialista polgármestert Gergely József (MSZP), a gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármester helyettesítette. A szerdai képviselő-testületi ülésen Gergely József bejelentette, hogy lemondott tisztségéről a listáról bejutott Kardos Péter, akinek a helyére Csontos József szabad demokrata önkormányzati képviselő került, aki a rendkívüli ülésen már esküt is tett.

Igen a költségvetésre

A képviselő-testület elfogadta a kerület 2009-es költségvetését. Ezzel kapcsolatban Vattamány Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője szavazás előtti felszólalásában elmondta: gondban vannak a költségvetés megtárgyalásakor, mert “akik a döntéseket hozzák, rács mögött vannak”. A 2009-es költségvetést végül 16 igen, 4 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta a VII. kerületi képviselő-testület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik