Belföld

A kormánynak is fáj a gázáremelés

A kormány mindent megtesz azért, hogy az energiaügyi miniszternek ne kelljen a feltétlenül szükségesnél nagyobb mértékben emelnie a gáz árát - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

“A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a szükséges és a lehetséges között megtalálja az egyensúlyt, ne emelje jobban a gáz árát a miniszter a rendeletében, mint az feltétlenül szükséges” – fogalmazott a szóvivő egy kérdésre válaszolva.

Daróczi Dávid emlékeztetett rá, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hatásköre rendeletben meghatározni az árakat. Hozzátette: a miniszteri rendeletnek a hétvégén kell megjelennie, harminc nappal azelőtt, hogy életbe lépne az új árszabályozás. Megjegyezte, ő nem látta még a számokat.

Mint mondta, a kormány gázár meghatározásánál a piaci folyamatokat és fogyasztók helyzetét veszi figyelembe.
A szóvivő szerint az elmúlt időszakban a világpiacon nagyon magas volt az olaj és a gáz ára, néhány hete azonban csökkennek az árak.

Az elemzők azt mondják, hogy a következő hetekben, hónapokban ez a tendencia folytatódik, vagyis csökkeni fognak az árak – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik