Belföld

Az egyház szerint jó kezekbe került a tatai gimnázium

A legjobb döntés született a tatai Eötvös Gimnázium ügyében az iskola jövője szempontjából, amikor a fenntartói jogokat a városi önkormányzat tulajdonában lévő Városkapu Zrt. kapta meg a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés határozata alapján - mondta a korábban szintén erre aspiráló szeged-csanádi egyházmegye vezetője, Kiss-Rigó László megyéspüspök.

A megyéspüspök arra emlékeztetett, hogy egyházmegyéjük korábban felajánlotta szolgálatát az egész ország területére olyan esetekre, amikor a fenntartók nem tudják biztosítani az iskola működését „akár személyi, akár szakmai, akár más hiányosságok miatt”.

Mint elmondta, Tata katolikus szempontból a győri egyházmegyéhez tartozik, ám ennek a püspökségnek nem volt kapacitása a tatai középiskolai feladatok átvételére, így került szóba a szeged-csanádi egyházmegye, amely jártas a közoktatásban.

A szeged-csanádi egyházmegye vezetője tanulságosnak nevezte a tatai gimnázium átvételéről szóló tárgyalásokat, véleménye szerint ugyanis a közoktatási törvényben lefektetett világnézetileg semleges közoktatás nem valósul meg olyan esetekben, amikor az egyházakkal szemben túlzott fenntartásokat fogalmaznak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik