Belföld

Székely visszaállítaná a bizalmat

Székely Tamás egészségügyi miniszter a legfőbb céljának tekinti, hogy helyreállítsa az egészségügybe vetett bizalmat; a tárcavezető erről a Magyar Gyógyszerész Kamara közgyűlésén beszélt.

A bizalom megnyilvánulásaként említette azt, hogy a betegek, a biztosítottak bízzanak a gyógyítókban, az orvosokban a gyógyszerészekben. Hozzátette: elengedhetetlen, hogy a gyógyító folyamat résztvevői bízzanak egymásban, valamint az is, hogy az egészségügyben dolgozók bízzanak az egészségügyi minisztérium vezetésében.

A miniszter azt mondta: a gyógyszerész szakmát illetően a legfontosabb feladatok között tartja számon, hogy átvizsgálják az árrés-rendeletet, annak érdekében, hogy a szakma jövedelmezőségét biztosítsák.

Szintén fontosnak nevezte a patika alapítás szabályainak betartatását olyan tekintetben, hogy az ténylegesen a betegek és a jobb kiszolgálás érdekében történjen.

Lényeges kérdésnek tartja a miniszter a “gyógyszerészi gondozás” kérdését, ami annyit jelent: a patikusok törődjenek azzal, hogy a betegek ténylegesen szedjék a gyógyszereket, hiszen jelenleg a kiváltott gyógyszerek mintegy 50 százaléka “elkallódik”.

Székely Tamás beszélt arról is: lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a gyógyszerészek is kaphassanak doktori címet az egyetemi végzettséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik