Belföld

Keller elbukta Törökbálintot

Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az eddigi polgármesterrel, Keller Lászlóval szemben, akit az MSZP és a Civil Fórum Egyesület támogatott – közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője.

A részvételi arány 51,63 százalékos volt. Az előzetes adatok szerint Turai István 2953 szavazatot kapott, amíg Keller László eddigi polgármesterre 2226-an voksoltak. Megválasztották a 18 tagú képviselőtestületet is, az ezzel kapcsolatos adatok feldolgozása azonban még nem fejeződött be.

Törökbálinton azért tartottak vasárnap időközi választást, mert az ellenzéki többségű képviselőtestület tavaly október 25-én feloszlatta magát arra hivatkozva, hogy a testület munkája nem elég hatékony. Így Keller László szocialista polgármester megbízatása is lejárt. Kihívója, Turai István az előző ciklusban volt a Pest megyei város polgármestere, a tavalyi választáson őt váltotta fel a polgármesteri székben Keller László, aki viszont most maradt alul riválisával szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik