Belföld

Kincses Gyula lesz az egészségügyi államtitkár

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete Kóka János javaslatára egyhangúlag Kincses Gyulát jelölte az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának.

Az SZDSZ közleménye szerint olyan szakemberre van szükségük, aki a kétségbevonhatatlan szakmai tudás mellett elkötelezett az egészségügy átalakítása, az átfogó reform mellett. Kincses Gyula életútja és szakmai munkássága garancia arra, hogy a liberális program egyik legfontosabb elemének megvalósítása dinamikusan folytatódhat.

Az orvos, egészségügyi menedzser, illetve gyermek-fül-orr-gége szakorvos végzettségű, önmagát a weblapján egyebek mellett egészségügyi politológusként definiáló Kincses Gyula húsz év praktizálás után kezdett egészségpolitikával foglalkozni – több mint tizenöt éve.


Az 1990-94-es parlamenti ciklusban az MDF (listás) képviselőjeként részt vett a háziorvosi rendszer kidolgozásában, aztán több kormányváltást is “túlélt”. Az Orbán-kabinet főtanácsadójából a Medgyessy-kormány egészségügyi tárcájának tanácsadója lett, a Gyurcsány-kormány alatt pedig az egészségügyi reform előkészítésén dolgozott, ő vezette a “hálapénzellenes miniszterelnöki szakértői munkabizottságot”. Emellett 2000-es megalakulása óta tagja az Orbán-kormány által létrehozott (a Heti Válasz című hetilapot kiadó) Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány kuratóriumának, tavaly óta a Szeretem Magyarországot klubnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik